author profile pictureAuthor: Matthew Rogers
Last Updated: 7 May 2019

Als webagentschap hebben we vele hostingaccounts (kleinere projectjes en we experimenteren ook graag). Hierdoor hebben we een redelijk goed beeld van wat een geweldige webhost definieert. De kwaliteit van je webhosting provider kan een grote invloed hebben op je potentieel succes.

Laten we bijvoorbeeld de website snelheid nemen. Wist je dat bij een vertraging van 1 seconde, de paginabezoeken afnemen met maar liefst 11%! Dat betekent dat meer dan 1 op 10 bezoekers de site verlaat elke seconde dat je site nog niet is ingeladen… Dit is een reden waarom een degelijke webhost van kapitaal belang is!

Dit zijn onze top webhosting providers voor België en Nederland, degelijke kwaliteitsvolle hosting voor een democratische prijs.

Enkele meer bekende merken/sites die naar onze artikels linken:

De analyse hebben wij gedaan, zodat u dit niet meer hoeft te doen! De webhosting beoordelingen en vergelijkingen hebben geresulteerd in een lijst met de beste webhosting providers van België en Nederland. Onderstaande tabel geeft u een handig overzicht van de -naar onze mening- top 5 website hosts, gesorteerd op beoordeling, en met extra info zoals de prijs/maand en de beste pluspunten. We zijn nog enkele stappen verder gegaan en hebben in totaal 10 hosting bedrijven beoordeeld. Deze vind je terug onder de tabel.

 

Web Hosting BedrijfRatingPrijs per maandServers wereldwijd?KenmerkenWebsite
siteground2Bezoek de website€3.95 (60% goedkoper dan de basis prijs)
 • UK servers + a wereldwijd netwerk
 • Super snel
 • Competitieve prijzen
 • 30-day money-back guarantee!
 • Goede support
 • Officieel aanbevolen voor WordPress = winnaar!
SiteGround ReviewBezoek de website
GreengeeksLogoBezoek de website USD $2.95
 • Groene hosting
 • servers in Europa
 • Onbeperkte opslag
GreenGeeks ReviewBezoek de website
A2HostingLogoBezoek de website €3.38
 • Redelijk goedkoop
 • Onbeperkte opslag
A2 Hosting ReviewBezoek de website
Hostgator logoBezoek de website $2.75 USD
 • Onbeperkte opslag
HostGator ReviewBezoek de website
Cloudways logoBezoek de website USD $10
 • Cloud hosting geperfectioneerd
Cloudways ReviewBezoek de website

“Het is niet eenvoudig om een degelijke website provider te vinden, die ook nog eens betaalbaar is. Tenzij je een Excel genie bent, kan het al snel te veel worden om de verschillen (zoals bandbreedte, schijfruimte, gebruiksgemak, ondersteuning, beoordelingen, …) tussen de verschillende providers te vergelijken.

Om je gerust te stellen, er zijn écht wel degelijke hosting bedrijven in België, en ook Nederland, die geen te hoge prijs aanrekenen, maar toch de kwaliteit en prestaties bieden om elke website te beheren die jij wenst.”

Tom D. S. – Director

Beste Web Hosting voor België en Nederland – Beoordelingen May 2019

 

1. SiteGround

Website: www.siteground.com
Prijs:
 €3.95
Opslag: 10 GB
Support: Telefoon, Live Chat, Tickets

SiteGround logo

Deze is al een tijdje onze grote favoriet, ze zijn goedkoop, hebben krachtige servers in Londen, maar bovenal is hun support prima (de gemiddelde reactie tijd is 10 minuten op dit moment).

Ze worden aanbevolen voor WordPress, door WordPress (wat weinige hosting providers kunnen zeggen! Ze kunnen, uiteraard, overweg met elk CMS dat je wenst). En, daarbij hebben ze ook een niet-tevreden-geld-terug garantie voor 30 dagen (wat beslissen zeer makkelijk maakt, als je het mij vraagt)!

De SiteGround pakketten hebben ook enkele leuke extra’s zoals een enorm efficiënt veiligheidssysteem, geautomatiseerde back-ups, en gratis SSL (zeer belangrijk voor e-commerce sites).

PLUS: Gratis SSL, gratis CDN, snelle servers in Londen, geweldige support, aanbevolen door WP, gebruiksvriendelijk, makkelijk schaalbaar, top beveiliging technologie.

Er zijn 3 pakketten beschikbaar, waarbij het meest voordelige pakket al beschikbaar is vanaf slechts 3.95/m (60% goedkoper dan de basis prijs)! 

Start vandaag nog & geniet van 60% korting!
(naar boven)

 

2. GreenGeeks

Website: www.greengeeks.com
Prijs:
 $2.95 USD
Opslag: Onbeperkt
Support: Telefoon, Live Chat, Tickets

GreenGeeks logo

GreenGeeks is een van die providers waarvan je weet dat ze alles juist doen. Ze zijn enorme gegroeid sinds ze zijn gestart in 2008. De reden voor hun succes wordt snel duidelijk wanneer je met hen zal samenwerken. Het is een combinatie van wereldwijd bereik (meerdere datacenters over de hele wereld), geweldige prestaties, goede en best snelle support, en tot slot, ze compenseren hun energieverbruik tot 3x door het inzetten van windenergieproductie voor het net, wat toch wel lovenswaardig is!

Wat betreft enkele specifieke extra’s, ze bieden onbeperkte schijfruimte zelfs op het basis pakket, ze hebben een support die 24/7 bereikbaar is, en net zoals SiteGround, bieden ze tot 30 dagen na aanschaf een niet-tevreden-geld-terug garantie! Kortom, een mooie #2 op onze lijst!

Plus: Ecologisch, onbeperkte schijfruimte, 30 dagen geld terug garantie, 24/7 support

Het goedkoopste pakket start al vanaf slechts $2.95/maand (Exclusieve MangoMatter Korting – oorspronkelijk $9.95)

Ga van start met GreenGeeks
(naar boven)

 

3. A2 Hosting

Website: www.a2hosting.com
Prijs:
 €3.38
Opslag: Onbeperkt
Support: Telefoon, Live Chat, Tickets

A2 Hosting logo

A2 Hosting komt op gelijke hoogte met Siteground, ze hebben ook een uitgebreid aanbod aan super sneller servers wereldwijd + hun support is geweldig. Ondanks dat ze geen officiële aanbeveling van WordPress hebben, is hun prestatie met WP sites verbazingwekkend. Net zoals hun prestaties voor het grootste deel van populaire CMS’s, zijn hun servers goed geoptimaliseerd en bieden ze 1-script installatie voor de meeste CMS’s.

Ze bieden zowel gedeelde hosting, reseller hosting, VPS, als dedicated servers aan.

Plus

 • Onbeperkte schijfruimte
 • Geweldige support
 • Altijd niet-tevreden-geld-terug garantie
 • Gratis site migratie
 • Wereldwijde data centers

Ze bieden 3 hosting pakketten aan, het goedkoopste pakket start al vanaf €3.38/maand (oorspronkelijk €6.90/m).

Ga nu van start met A2 Hosting
(naar boven)

 

4. HostGator

Website: www.hostgator.com
Prijs:
 $2.75 USD
Opslag: Onbeperkt
Support: Telefoon, Live Chat, Tickets

HostGator bestaat al heeeel lang, en in die tijd zijn ze geëvolueerd van goed naar slecht, tot opnieuw degelijk. Ze zijn best wel goedkoop, en dat voel je ook wel in de kwaliteit van hun dienstverlening, support en veiligheid. Meerdere van onze sites op hun servers zijn gehackt geweest. Allen hadden dezelfde thema’s en plug-ins, net zoals onze sites bij andere hosts, die niet zijn gehackt.

Dit gezegd zijnde, als je kijkt naar hun prijs, krijg je er best wat voor terug … Maar als je iets meer budget hebt, dan zou ik opteren voor een host met een lokaal datacenter, zodat je niet te maken krijgt met lange laadtijden wat wel eens het geval kan zijn met servers in de VS.

HostGator biedt de volgende pakketten aan: gedeelde hosting, WordPress hosting, cloud hosting, reseller, VPS en dedicated servers.

Plus

 • Goedkoop
 • Aanvaardbare kwaliteit

Min

 • Minder kwalitatieve dienstverlening
 • Veiligheid
 • Servers in de VS

Bezoek de website
(naar boven)

 

5. Cloudways

Website: www.cloudways.com
Prijs:
 $10 USD
Opslag: 25 GB
Support: Telefoon, Live Chat, Tickets

Cloudways logo

Cloudways geeft je de mogelijkheid om websites en veeleisende apps meteen op cloud servers te zetten, te onderhouden en te controleren, zonder gebruik te moeten maken van de gewoonlijke web hosting tussenpartij (dit is echter NIET voor beginners). Als je overweg kan met een server, dan zijn deze jongens geweldig! Goede support, de keuze uit VEEL providers, van Digital Ocean, tot AWS, tot Vultr, ze hebben het allemaal.

Ze hebben ook hun eigen CDN, Cloudways CDN genaamd, en hebben een eigen caching plugin voor WordPress gebouwd (Breeze genaamd) wat de laadtijden aanzienlijk verkort. Voor Joomla hebben ze een full page caching geïntegreerd voor maximale snelheid.

Prijzen variëren van €10 tot €272/m, afhankelijk van wat je eisen zijn.

Dit is een slimme keuze… als je een beetje technisch onderlegd bent.

Plus

 • Betaalbare hosting met hoge performantie
 • Geweldige support
 • Enorm schaalbaar

Min

 • Lichte leercurve

Bezoek de website
(naar boven)

 

6. InMotion Hosting

Website: www.inmotionhosting.com
Prijs:
 $7.26 USD
Opslag: Onbeperkt
Support: Telefoon, Live Chat, Tickets

InMotion Hosting logo

Terwijl InMotion geen slechte host is, zijn hun oplossingen meestal toegespitst op bedrijven, waardoor het hogere prijskaartje te verklaren valt. Ze hebben ook geen datacenters in de UK, dus als je niet van plan bent om een publiek in de VS aan te spreken, en niet echt bij hen wil hosten, dan zijn er betere opties.

Ze bieden zo goed als alle features en voordelen die andere hosts ook aanbieden. En hun veiligheid is top met gratis SSL, hack beveiliging, eigen firewall, en DDoS beveiliging.

Er is keuze uit gedeelde hosting, reseller hosting, VPS, dedicated hosting, en WordPress hosting (welke WP specifieke eigenschappen heeft zoals automatische updates en beveiligings patches, en een drag-and-drop site ontwerper).

Plus

 • Hoge kwaliteitsvolle hosting
 • Geweldige support
 • Goede veiligheid

Min

 • Duur
 • Servers in de VS

Bezoek de website
(naar boven)

 

7. Bluehost

Website: www.bluehost.com
Prijs:
 €2.95
Opslag: 50 GB
Support: Telefoon, Live Chat, Tickets

Bluehost logo

Bluehost is een beetje de veteraan onder de web hosting providers. Ze zijn geweldig gestart, maar zijn dan gekocht door EIG (die ook eigenaar is van HostGator), en sindsdien is alles snel bergafwaarts gegaan.

Toch zijn ze sindsdien aan hun imago en hun hosting oplossingen aan het werken om de algemene kwaliteit te verbeteren, en dat begint te lonen. Hun marketing en algemene reviews zijn zeker aan het verbeteren. Ze bieden ook voldoende schijfruimte (50GB) in hun kleinere pakketten, samen met gratis SSL en een gratis domein.

Voor België en Nederland zou ik ze niet aanbevelen door het gebrek aan lokale datacenters. Er zijn zeker betere opties in de markt.

Wat hun hosting pakketten betreft, ze hebben gedeelde hosting, WordPress hosting, VPS, en dedicated servers.

Plus

 • Ervaren
 • Meer dan voldoende schijfruimte
 • Betaalbaar

Min

 • Minder positief verleden
 • Servers in de VS

Bezoek de website
(naar boven)

 

8. Dreamhost

Website: www.dreamhost.com
Prijs:
 $2.59 USD
Opslag: Onbeperkt
Support: Telefoon, Live Chat, Tickets

Dreamhost heeft een hele goede reputatie, en met reden. Ze zijn trouw gebleven aan hun hoge kwaliteit hosting diensten gedurende de prijs oorlog die momenteel aan de gang is. Mensen vinden ze goed omdat ze bijzonder betrouwbaar zijn. De enige gebreken zouden kunnen zijn dat ze geen lokale datacenters hebben, en de kostprijs… als je het goedkoopste tarief wenst, dan moet je een voorafbetaling doen van 3 jaar. Het is niet ideaal, maar ze bieden een 97 dagen geld-terug garantie, wat toch leuk is.

Wat we leuk vinden, is dat ze een bijzondere toewijding hebben naar beveiliging en privacy. Ze geven gratis SSL én gratis ‘whois’ privacy, wat je domeinnaam registratie data verbergt. DreamHost heeft ook een support die 24/7 bereikbaar is voor wanneer je het nodig hebt.

Ze bieden gedeelde hosting, WordPress hosting, dedicated servers, en VPS hosting aan.

Plus

 • Goede reputatie
 • Gratis domein naam
 • Gratis SSL
 • 97 dagen geld-terug garantie

Min

 • Duur
 • Servers in de VS

Bezoek de website
(back to the top)

 

9. HostPapa

Website: www.hostpapa.be
Prijs:
 €2.95
Opslag: 100 GB
Support: Telefoon, Live Chat, Tickets

HostPapa logo

Deze is interessant, ze maken sites aan voor elk land dat ze willen bereiken, en bieden ongeveer hetzelfde aan als de meeste andere hosting bedrijven, zonder er echt bovenuit te steken.

Ze bieden best wel veel schijfruimte aan voor een competitieve prijs. Maar ook hier, geen lokale datacenters, dus tenzij je echt het merk tof vind, ga dan voor iets zoals SiteGround.

De hosting opties: ze hebben gedeelde hosting, WordPress hosting, VPS en dedicated servers.

Plus

 • Voldoende schijfruimte
 • Gratis SSL

Min

 • Geen servers in België of Nederland

Bezoek de website
(naar boven)

 

10. StableHost

Website: www.stablehost.com
Prijs:
 $3.50 USD
Opslag: Onbeperkt
Support: Telefoon, Tickets

StableHost logo

StableHost is algemeen gezien een degelijk host, maar zonder lokale servers. Ze bieden dezelfde features aan die de meesten aanbieden, met uitzondering van hun ‘clustered hosting technology’ … wat de algemene schaalbaarheid en snelheid/performantie verhoogd, met de extra bonus dat problemen bij andere sites op dezelfde server geen impact mogen hebben op uw site, wat wel het geval kan zijn bij andere webhosts.

Ook hun beveiliging is best goed, en met een 24/4/365 support en een gemiddelde reactie tijd van 20 minuten.

Een goede keuze als je zou willen inzetten op de VS met je site, want nogmaals, ze hebben geen lokale servers…

Ze bieden gedeelde hosting, reseller hosting, WP hosting en VPS.

Plus

 • Clustered hosting technology
 • Geweldige support
 • Onbeperkte schijfruimte
 • Betaalbaar

Min

 • Servers is de VS

Bezoek de website
(naar boven)

UK web hosting pub

Webhosting vergelijking voor België en Nederland:  Diepgaand onderzoek

Als je van plan bent om een website op te zetten voor de Belgische of Nederlandse markt, of het nu een grote site moet worden met veel bezoekers, of een kleiner projectje wat minder behoefte heeft aan een grote capaciteit, zal je geconfronteerd worden met enkele moeilijke keuzes. Bovenop het ontwerp van de website, het opzet van de site (blog, bedrijfspagina, of een heus e-commerce platform), de URL, en nog zoveel meer, zal je moeten nadenken over de hosting partij in België of Nederland waarmee je wil samenwerken.

Er zijn best veel hosting providers in België en Nederland. Diegene die best bij jou en je website zal passen, zal veel te maken hebben met het type van website dat je wenst te hosten, het doel van deze website, en het aantal bezoekers dat de site zal genereren. Los van onze hosting beoordelingen hierboven, hebben we ook alle informatie bijeen gezocht over wat je zou moeten weten om zelf een hosting vergelijking te kunnen uitvoeren voor België en Nederland.

Website hosting: De verschillende types

Shared Hosting (ook wel goedkope web hosting)

Shared hosting of gedeelde hosting is ideaal als je kleinere websites of projectjes wil bouwen. Shared hosting heeft meer beperkingen dan andere beschikbare hosting opties, maar voor de meeste kleine websites zoals blogs, bedrijfspagin’s, en persoonlijke websites, zullen deze beperkingen allicht nooit opvallen, tenzij je project groter wordt dan je eerst had ingeschat. Bij deze goedkope webhosting krijg je een stukje ruimte op de server waarop meerdere sites gehost staan; je website zal geen hinder ondervinden van de andere websites op de server, en de enige beperking zal liggen in het feit dat je bandbreedte moet delen, schijfruimte en meer, met andere klanten op deze server. Onthoud ook dat zelfs de goedkoopste hostingpakketten 1-klik installatiepakketten aanbieden voor de populairste CMS’s zoals WordPress, Joomla, enz. Ook bieden de meeste providers voor België en Nederland ook ook gedeelde pakketten voor zowel Linux & Windows hosting (en natuurlijk ondersteunen ze veelgebruikte talen zoals MySQL, PHP, enz.).

VPS Hosting

VPS hosting, Virtual Private Server hosting, is de gulden middenweg tussen gedeelde hosting en dedicated server hosting. Het is gelijkaardig aan gedeelde hosting, aangezien meerdere websites gehost staan op eenzelfde server (hopelijk in of dichtbij België of Nederland); máár bij VPS hosting wordt een partitie gemaakt om je website te scheiden van andere websites en andere gebruikers op dezelfde server. Dus, je hebt de voordelen van een dedicated server, met enkel een klein beetje minder power maar een veel lager prijskaartje.

Dedicated Server Hosting

Dedicated server hosting is vaak de beste keuze voor ontwikkelaars waarbij geld niet aan de orde is. Een “dedicated server” is een persoonlijke server toegewezen aan 1 klant. Je hebt de volledige schijfruimte voor jezelf en kan ermee doen wat je wil. Dit opent deuren tot diep uitgewerkte prestatie mogelijkheden, wat ze dé optie maken voor grotere sites zoals e-commerce websites, vastgoed maatschappijen, fora, en veel meer. Ze hebben een groter prijskaartje en zijn dus meer geschikt voor grotere ondernemingen.

Cloud Hosting

Cloud hosting is in een sneltempo het favoriete type webhosting aan het worden van vele ontwikkelaars in België en Nederland. Dit omdat het een zeer veelzijdige optie is voor zowel kleine als grote websites. Moest er een type hosting zijn die passend is voor iedereen, dan zou het cloud hosting zijn. Dit type van hosting laat je toe om naadloos je pakket te verhogen of te verlagen wanneer de noden van je website veranderen, en het is bovendien een van de meest krachtige en veilige methodes van webhosting. Aangestuurd door meerdere machines wordt de downtime verminderd, en is je informatie beschermd.

Reseller Hosting

Reseller hosting is vaak gebruikt door web ontwikkelaars die grote hoeveelheden server ruimte aankopen en deze doorverkopen (zoals de naam doet vermoeden) aan klanten waarvoor ze een website ontwerpen. Dit laat toe dat de ontwikkelaar meer controle heeft over de website die ze ontwerpen, en hem zo efficiënt mogelijk laat werken. Het is ongewoon dat dit type hosting gekocht wordt door iemand, tenzij het gaat over een web ontwikkelaar of de klant van een ontwikkelaar die het aan hem verkoopt. Dit maakt het makkelijker voor zowel klant als ontwikkelaar en geeft meer controle over het portfolio van de ontwikkelaar.

Web Hosting België en Nederland Reviews: Waar moet je op letten

Zoals je kan zien zijn er veel verschillende keuzes om te overwegen als het aankomt op het juiste type van webhosting voor je project, (zelfs gratis hosting is een optie). Uiteindelijk is je doel om een keuze te maken die het beste resultaat geeft voor jouw website, zonder teveel te betalen. Zodra je een idee hebt welk type van hosting je wil nemen, is de volgende stap om een provider te kiezen je de performantie kan leveren voor jouw website. Om je te helpen een provider te kiezen die je kan vertrouwen, heb ik hier enkele factoren opgelijst die je kan nakijken (wij gebruiken dezelfde parameters voor onze vergelijkingen).

Server Locatie

Geloof het of niet, maar de locatie van je server doet er nog steeds toe. Bepaal waar je bezoekers van je site zich bevinden, en probeer zo dicht mogelijk in de buurt te zitten met een krachtige server. Als de dichtstbijzijnde server beduidend minder krachtig is, dan kan je best eentje kiezen die net iets verder weg is. Het maakt echt niet uit als dat je zoekt naar een stad specifieke server zoals een server in Antwerpen, of Amsterdam… het snelheidsverschil is verwaarloosbaar zolang je maar een server hebt in of dichtbij België of Nederland. (zowel SiteGround en A2 Hosting hebben servers wereldwijd).

Opslag

Alvorens je een keuze gaat maken voor eender welke provider, zul je een idee moeten krijgen hoeveel opslag ruimte je website zal nodig hebben. Hoeveel foto’s, video’s of andere media zal je op je website plaatsen? Hoeveel informatie zal het moeten kunnen ondersteunen (zul je je webhost ook gebruiken voor email)? Als je een relatief kleine website hebt, is de opslagruimte allicht geen probleem, eender welke provider je kiest.

Beschikbaarheid

Wat is het nut een website te hosten op het internet als niemand er toegang toe heeft? Beschikbaarheid is iets wat hosting providers steeds willen verbeteren om zeker te zijn dat websites toegankelijk zijn voor iedereen, op elk moment, dag of nacht. Vele providers zullen adverteren met een beschikbaarheid van maar liefst 99.9%, al is het goed om dit te verifiëren. Zoek naar enkele getuigenissen online van mensen die hun diensten al hebben gebruikt, om een beeld te krijgen van de realiteit.

Support

Of je nu een volledig groentje bent in de wereld van de web hosting, of je hebt al vele jaren op de teller, aan een betrouwbare support zal je meer hebben dan je denkt. Controleer de contact mogelijkheden die je provider aanbiedt, evenals de uren wanneer ze beschikbaar zijn. Minstens moeten ze telefonisch bereikbaar zijn en over live chat beschikken. 24/7 beschikbaarheid is altijd een plus!

Back-ups

Hoogstwaarschijnlijk heb je waardevolle informatie opgeslagen op je website en is het een ramp als je deze zou verliezen. Dit is de reden dat reserve kopieën of backups zo belangrijk zijn. Je zal dus zeker moeten onderzoeken hoe vaak een provider een backup neemt van de websites van zijn klanten. Kijk hiernaast ook na welke methodes ze gebruiken om informatie terug te halen in het geval je informatie bent verloren.

Bandbreedte

Bandbreedte is belangrijk voor de performantie van je website, dus wees zeker dat er voldoende beschikbaar is voor je domein zodat je website goed blijft functioneren en de gebruikservaringen goed zijn. Als we het hebben over gedeelde hosting of VPS hosting, dan heb je allicht minder bandbreedte ter beschikken dan wanneer je kiest voor andere opties, al is dit natuurlijk ook afhankelijk van welke provider je kiest. Dus hou hier rekening mee wanneer je een keuze maakt.

Aantal toegestane domeinen/sites

Als je van plan bent om meerdere websites te hosten binnen je gekozen pakket, kijk dan zeker na of dit is toegestaan door je provider! Zelfs als je slechts 1 website zou wensen, is het nog steeds goed om een provider te kiezen die je toelaat om meerder sites te hebben als je dat zou wensen. Zo kan je nog steeds later van gedacht veranderen.

Web design

Als een gerenommeerd web design bureau, vertegenwoordigd het ontwerp van een website deels de kwaliteit van de diensten die de site aanbiedt. Dit is zeker het geval bij web hosting providers. Kijk eens naar het ontwerp van de provider zijn site. Voelt het modern aan? Of vreemd? Mooie kleuren? Doet het pijn aan de ogen? Wij gaan providers met een verouderde uitstraling meestal uit de weg…

Zo, we zijn rond. Het ziet er allicht overweldigend uit zoveel aandachtspuntjes, maar bekijk ze stapje voor stapje. Je zou misschien wel een vergelijkingstabel kunnen opmaken met daarin alle eigenschappen van de beste providers voor België en Nederland zodat je een duidelijk overzicht hebt.

OF

Kies een host uit onze top 5

MangoMatter Reviews

Personally, I have very limited knowledge in regards to creating a website, however I am very particular about how I envisaged the page to be. Tom has been so accomodating and patient throughout the entire process, and the page turned out exactly how I had pictured. I have had countless comments from patients and colleagues alike about how impressive the page is, thanks Tom!
Dr Alex Bornsztejn
As a new start-up company we were first drawn to Mango Matter through their website. With limited understanding of web design, Tom navigated us through the entire development of setting up the website to final completion with ease. The process was always transparent and seemless and Tom’s approach was always positive to change and new ideas. We are extremely proud our website and have no hesitation in recommending or referring Mango Matter as a web designer.
Kylie Timms
Location One
I'm so grateful to have found and chosen Tom from Mango Matter to develop our new website. The process has been smooth sailing and easy! Who'd have thought! Tom was great to work with... hassle free, relaxed, professional, flexible and responsive. We are very happy with the end result and recommend Tom's services to anyone wanting their website development to be a dream ride.
Jennifer West
Humans Being At Work
Tom from MangoMatter has been extremely helpful, professional and great support for establishing my Website, he is a wealth of knowledge and very efficient. I have no hesitation in recommending MangoMatter and have already done so.
Michelle Watson
iFix
I recently started my own company and of course, knew I needed to have a website that was different to my competitors. I had no hesitation in hiring Tom from MangoMatter for the job as I had seen the quality of his previous work. Additionally, he had been recommended to me by people who had used, and continue to use, his service. Tom works collaboratively with you in bringing together your ideas to create your own individualised website. He provides high quality work in a friendly and approachable manner. I value working with a company like MangoMatter who are experts in what they do and above all else value the individual needs of their clients.
Allira Rogers
Fine Tuning Consultancy
MangoMatter's website designs are excellent. That's why I chose this website designer above lots of others I looked at. The designs are simple yet elegant in their layout. Unlike so many other sites that are cluttered and hard to navigate around. MangoMatter designs are easy to use with content very accessible. I highly recommend this service for both its conceptual sophistication and logical usability.
Geoff Dean
Violence Prevention Consulting
MangoMatter created a book review site for The Children's Book Council, a not for profit that promotes Australian children's books. Tom was helpful and engaged from the initial idea to the finished product. He gave us some very good suggestions and helped us along the way. He provided excellent training so we could manage the site ourselves and his ongoing tech assistance has been invaluable. We would highly recommend MangoMatter.
Tina Cavanough
CBCA Reading Time
What an easy and smooth experience it has been working with MangoMatter! Tom understood exactly what we were after, and we are extremely impressed with the final product. I would not hesitate to choose MangoMatter again in the future.
Tyson King
Director / Plumbrite Solutions
MangoMatter has been very helpful in growing my business. I have asked him to take the role on for my small electrical business as my 'Media Manager'. He has been realistic with times and expectations. He has gone above and beyond with what I have asked him to do. He offers ideas which I (being computer illiterate) have had no insight into so that he can market and give my company the edge that it needs with the competition. Business life is always bound to throw a curve ball every once in a while but what I appreciate about Toms work ethic is that he has his finger on the pulse and lets me know what's happening (before I even do sometimes) and how to rectify if there are ever any hiccups. Its rare to find an honest businessman these days, and one that values his service above making a quick buck. I wouldn't hesitate to recommend Mango Matter and have already done so to a number of other businesses.
Joshua Fleming
Director / Powered Projects
I've been using the services of Tom at MangoMatter since early 2013. Tom is an absolute gentleman to work with, friendly and helpful. Whether it be web design, seo, or general technical advice, he knows all the tricks. In fact I called him just last week with an emergency website issue (no fault of his) and he had my website up and running again within minutes, he knew exactly where to pinpoint the problem and fixed it right away. I just don't know where I could find that kind of service anywhere else! With Tom continually researching the latest methods of any web services, his knowledge in this field is always up to date. I highly recommend Tom at MangoMatter and frequently tell my clients and suppliers if you want it done right, hire the services of Tom.
Paul Wallace
BTG Entertainment
We engaged Tom to develop our new company web site and were delighted with the outcome. He was able not only to deliver our brief but to provide some excellent ideas that we would never have thought of. Best of all, Tom is generous with his time and continues to be available to provide advice and support.
Neil Mackenzie
Enventive
Our experience with Mango Matter was fantastic! Tom is very easy to work with, positive, efficient and obviously brilliant at what he does. Highly recommended.
Lucy Reeves
Means Whereby
We chose Tom to design our website because we liked the style of other websites he had designed. The entire process was stress-free. Tom was so helpful and none of our multiple requests were too much trouble. Tom is a pleasure to work with. We love the website he’s made for us, it’s so easy to use and looks fantastic.
Carl Olive
Spring!
Tom has been fantastic to work with in developing my website. I had ideas of what I wanted to include but Tom was able to transform those ideas and create a website that exceeded my own expectations. His design was crisp, simple, and clear. Tom’s professional guidance, experience, knowledge and flare for detail is why I would recommend him to anyone looking at developing their own website.
Aaron Dick
Carpentology Group
We recently employed Tom after being referred by a satisfied customer. Quickly and efficiently he redesigned our website which now looks professional and is extremely user friendly. Tom is a pleasure to work with and we would highly recommend him to others. We look forward to working with Tom in the future.
Madonna
Ordanga Properties
As a band we wanted our website to look simple, stylish, functional and artistic all the while maintaining a strong focus on our music. Not only has Tom achieved all of these, he has taken our vague desires and produced an amazing site that quite frankly took our breath away. Tom's ability to work back and forth with new ideas and changes has made the process of making our site easy and stress free. I would highly recommend Tom to anybody looking to work with a professional in every sense of the word.
Shannon Rogers
Teapots
When I approached Tom to help with the upgrade of our website he was only too happy to help me with it. He transformed my ideas into reality and has designed a website that is very smart, and truly says everything about us. Tom also trained me to manage the content myself so that I can update the information when required. I love our new website!
Kate Davis
Singer / Two R More
MangoMatter made it so easy to design our current website. Tom was personally involved from first consultation to completion, and he is still readily available for any tweaks that may be necessary!
Demitrios Lecatsas
Fresh Hair
We have now used MangoMatter to create two websites for us. As investment managers, we have tried many different website development firms over the years. Without a doubt, MangoMatter is the best by far and we will continue to use their services for many years to come.
Glenn Rushton
Rushton Capital Management
Tom at MangoMatter is a true professional. I couldn't be happier with my website and the service he provided me. He understood my needs and made it so simple for me to understand and operate the site. I would strongly recommend MangoMatter!
Alli Keirnan
allikeirnan.com
MangoMatter made the process of putting together a wonderfully personal website a no-fuss scenario. Friendly and flexible, nothing seemed to faze them. We are delighted to have found MangoMatter and are very happy with the finished product.
Nathan Stella
ACUS Clinic
Tom is passionate and quickly understands his clients' needs. I've really appreciated his willingness to share knowledge and skill me up in how to use my brand new website. Thanks Tom!
Sally Mac
Tables of Content
I have used Tom from Mango Matter on numerous occasions to develop web pages both internally and for clients. I have never been disappointed with the quality of work and the functionality of the sites. The best thing about using Tom, is that he responds so quickly to any questions and is able to efficiently fix any issues that arise. Tom is a delight to work with and his web knowledge is second to none.
Kate Size
Verve Group Marketing
Tom did a great job on my website. He was willing to work within my budget and had my website finished within days from our start date. Tom was easy to communicate with and if he said he was going to do something, he did it on time, which was certainly a refreshing quality after my past experiences with other website businesses. If you aren't using this guy, you need to!
David Epp
David Epp Licensed to Kill Pests
I was extremely impressed with Tom’s efficiency and professional demeanour while developing my latest website. The entire process was completed as quickly as I could provide the content. Tom was able to edit the site with me in one sitting and activate it immediately. I’m happy to recommend Tom as a person of high skill, integrity and professionalism.
Paul J. Stevenson
Traumatologist
My website is my only form of advertising so I was truly thrilled when I discovered Tom who is a perfectionist in the best sense of the word. He combines the eye of an artist with the precision of a technician and has been infinitely patient with my string of requests. For the first time in many years I’m truly proud that my site is there for the world to see.
Julie Vear
Brisbane Qi Gong
Very impressed with MangoMatter! Having gone through several clunky website designs in the past, I have been nothing but impressed with the quality of work and efficiency of service offered by Tom & MangoMatter. The overall look of the site was exactly what we were after and nothing was ever too much trouble. By far the best web design team we’ve ever used, MangoMatter are genuine experts in the field of web design and I have no hesitation in recommending them to anyone looking for a quality website.
Lauren Brown
Verve Group
Tom has taken a blog idea I had been toying with for many years and turned it into a reality, and a darn good looking reality! What I could have achieved alone would have been functional, but what I have achieved with Tom’s guidance is a product that is professional, works like clockwork and sells itself.
Megan Daley
Children's Books Daily

MangoMatter Media Pty Ltd
Fortitude Valley,
Queensland
4006
Phone: 07 3106 3330

5 stars - based on 28 Reviews

If we've helped you make sense of the online landscape, feel free to leave a review.